Simptome injectoare defecte – Probleme si rezolvari injectoare Buzau

Cum ne dam seama ca avem injectoare defecte ?

1. – Intrerupe motorul la ralanti
2. – Fum alb – albastrui la ralanti
3. – Fum negru in sarcina
4. – Fluctuatii presiune
5. – Pornire Grea
6. – Plecare dupa loc mai greoaie (nu mai are putere motorul)
7. – Tacanit (mers neregulat)
8. – Pornire la cald mai grea sau deloc
9. – Pornire la rece grea (mai ales iarna)
… etc

Fum alb in relanti, cantitate de motorina injectata excesiv in camera de ardere. Defectul este de natura mecanica, nu se poate indentifica cu tester electronic. Injectoarele trebuiesc verificate pe banc de centricubat electronic in functie de norma Euro a masinii.

Sfaturi : Intotdeauna cand aveti probleme cu injectoarele si apare acest fum de culoare alb-albastrui, mergeti de urgenta la un service autorizat pentru sisteme de injectie Diesel pentru diagnosticarea injectoarelor.

Simptome injectoare defecte - Probleme si rezolvari injectoare Buzau

Pe timpul funcţionării injectoarele se pot defecta sau deregla. Arcurile îşi pierd elasticitatea, iar presiunea la care se deschid injectoarele devine mai mică. Injectoarele se vor deschide mai repede ca şi cum s-ar modifica avansul la injecţie. Deci în camera de ardere se va injecta combustibil la o presiune mai mică şi în cantitate mai mică sau mai mare, ceea ce va înrăutăţi condiţiile de ardere şi randamentul motorului.

Fum negru la plecarea mai agresiva de pe loc.

Simptome injectoare defecte - Probleme si rezolvari injectoare Buzau

Rezolvarea problemei

Testarea / Verificarea injectoarelor pe stand Bosch pentru aflarea defectelor si masurarea tuturor cantitatilor injectate in camera de ardere si refularea presiunii pe returul injectoarelor.

Pe standul de proba injectoarele sunt verificate la 1600 bar la o temperatura de 70 – 80 grade, injectorul trece prin 156 teste la anumite turatii si presiuni.

Firma noastra cu sediul in Buzau, Maracineni, Nr. 104 , este specializata in reparatii injectoare, pentru majoritatea modelelor : Bosch, Delphi, Piezo, Denso, Pompe Duze.

Daca aveti cel putin un simptom de mai sus, acest lucru inseamna ca aveti probleme cu sistemul de injectie (injectoarele).

Detinem bancuri de probe profesionale pentru fiecare tip de injector

Stand de proba CAM-BOX special pentru injectoare tip POMPE DUZE
Stand de proba EPS 625 profesional pentru injectoare COMMONRAIL
Stand de proba STARDEX pentru injectoare DELPHI

Simptome injectoare defecte - Probleme si rezolvari injectoare Buzau

Ce ofera societatea noastra :

Reparatii injectoare / Reconditionari injectoare pentru majoritatea tipurilor auto : Mercedes, Bmw, Opel, Iveco, Ford, Fiat, Skoda, Audi, Seat, Vw, Renault, Peugeot, Kia, Hyundai, Land Rover, Ssang Yong, Logan, etc

Toate injectoarele reparate / reconditionate de firma noastra, beneficiaza de certificat de garantie si factura.

YouTube video