Injectoare Siemens – Injectoarele Siemens (cunoscute și sub denumirea actuală Continental VDO) au fost dezvoltate pentru a asigura injecții multiple și rapide în fereastra de injecție. Această tehnologie de comandă, cu cristale piezo, permite timpi de comandă și răspuns extrem de rapizi, de până la 160 de microsecunde pentru pre-injecții.

Aceste injectoare Siemens au fost proiectate pentru a fi utilizate pe autoturisme, autoutilitare și SUV-uri și sunt compatibile cu o serie de mărci auto și utilaje, printre care se numără Peugeot (toate modelele), Citroën (toate modelele), Ford Focus, Mondeo, Fiesta, Volvo și Volkswagen 1.6 TDI.

Problemele care pot apărea la injectoare Continental VDO, Siemens, și care au fost observate în experiență, sunt în mare parte legate de calitatea combustibilului utilizat. Particulele abrazive suspendate în combustibil, chiar și o cantitate mică de apă, pot deteriora valvele de retur (apasă tăind oțelul la presiuni de peste 1000 de bari, în timp ce presiunea în sistemele Continental se situează între 1600-1800 de bari). În plus, cristalele piezo se pot degrada în timp.

Conform standardelor europene EN 590, conținutul de apă în motorină nu trebuie să depășească 200 de părți pe milion (0,02%). Injectoarele Siemens, Continental, necesită restaurarea debitelor, deoarece acestea pot scădea semnificativ în timp. Acest lucru poate duce la diferite simptome la mașină, cum ar fi bătăile în timpul pornirii la rece, instabilitatea în timpul accelerării, funcționarea neregulată la relanti și scăderea puterii în sarcină.

După procedura de reparare, injectoarele trebuie recalibrate pe mașină pentru a învăța noile debite. Condițiile pentru această procedură includ, în general, dar nu se limitează la, temperatura motorului de peste 80°C, tensiune constantă de încărcare și absența erorilor pe motor. Dacă motorul nu are alte probleme mecanice, procedura se finalizează cu succes, iar motorul va funcționa uniform și eficient. Acest lucru va ajuta și la menținerea nivelului de poluare al autovehiculului în limitele normelor.

INJECTOARE SIEMENS - CONTINENTAL VDO